Preminula Ivanka Forenbacher

02. 01. 2018.
 • HDFD

Ivanka Forenbacher, sekretarica režije-skript, pomoćnica režije i dugogodišnja članica Hrvatskog društva filmskih djelatnika, preminula je 1.1.2018. u 97. godini života. Rođena je 1921. u Zagrebu gdje je studirala povijest umjetnosti. Članica Hrvatskog društva filmskih djelatnika bila je gotovo od samog osnutka (1951.) odnosno više od 65 godina.

 

U svojoj bogatoj filmskoj karijeri, radila je kao sekretarica režije-skript i kao pomoćnica režije na više od 50 filmova, filmskih serija i koprodukcija, te time dala veliki doprinos hrvatskoj kinematografiji. Osim toga, sudjelovala je u snimanju većeg broja kratkih filmova, tv drama, te muzičkih i zabavnih emisija. Radila je i na Akademiji dramske umjetnosti kao vanjski suradnik u statusu profesora gdje je oformila kolegij Filmski i tv kontinuitet.

 

Samo neki od filmova na kojima je Ivanka Forenbacher radila su U Oluji, Sinji galeb, Opsada, Nije bilo uzalud, Abeceda straha, Druga strana medalje, Gravitacija, Slučajni život, Divlji anđeli, Kud puklo da puklo, Daj što daš, Samo jednom se ljubi, Kiklop, Glembajevi.

 

Posljednji ispraćaj bit će u petak, 5. siječnja u 10.00 sati na Krematoriju.

2013 © HDFD Hrvatsko društvo filmskih djelatnika. All rights reserved. Redovna djelatnost HDFD-a sufinancirana je sredstvima HAVC-a. Adresa: Britanski trg 12, 10000 Zagreb, Croatia.; Tel: +385 1 4847 024, Email: hdfd@hdfd.hr