23. DHF: PROGLAŠENI POBJEDNICI I NOVI ORGANIZATOR

27. 04. 2014.
 • HDFD

Hrvatsko društvo filmskih kritičara (HDFK) dodijelilo je Nagrade Oktavijan za najbolji naslov u svakom filmskom rodu. Nagradu osvaja film s najvišom prosječnom ocjenom u svakoj pojedinoj kategoriji. Autofokus Borisa Poljaka (Milva film i video) proglašen je najboljim dokumentarnim filmom, a predsjednica HDFK-a Diana Nenadić istaknula je da se radi o naslovu koji je imao najvišu prosječnu ocjenu od svih ovogodišnjih nagrađenih filmova.

Na dodjeli nagrada objavljeno je da će novi organizator Dana hrvatskog filma biti produkcijska kuća Spiritus movens. Direktorica festivala bit će Zdenka Gold, umjetnički direktor Željko Luketić, a izvršne producentice Vlatka Jeh i Ivana Sansević. Neke od novosti koje će festival unijeti su promjena lokacije – od sljedeće godine festival će se održavati u kinima Europa i Tuškanac u centru grada, intenzivnije će se surađivati s regijom, a žiri će dijelom biti internacionalan, što znači da će jedan od članova ocjenjivačkog suda biti strani gost. Sljedeće izdanje Dana hrvatskog filma održat će se od 23. do 26. travnja 2015.

2013 © HDFD Hrvatsko društvo filmskih djelatnika. All rights reserved. Redovna djelatnost HDFD-a sufinancirana je sredstvima HAVC-a. Adresa: Britanski trg 12, 10000 Zagreb, Croatia.; Tel: +385 1 4847 024, Email: hdfd@hdfd.hr